Koffie voor bedrijven

Door onze koffie te kopen stimuleer je herbebossing projecten in Costa Rica, hiervoor krijgt uw bedrijf per levering een koffiekrediet dat bepaald wordt door de grootte van de levering. Dit koffiekrediet kan je in de toekomst gebruiken om carbon credits met korting af te nemen.

Deze carbon credits gaan bedrijven in de toekomst nodig hebben om hun uitstoot binnen de marges te houden. In het klimaatakkoord staat dat bedrijven hun uitstoot ongeveer moet halveren tegen 2030. Dit is te doen door te investeren in duurzaamheid of door hun uitstoot binnen de marges te declareren.

Een declaratie maken is mogelijk door duurzame projecten te financieren of steunen d.m.v. carbon credits te kopen die bij deze projecten vrijkomen.

Met het koffiekrediet krijgt u de garantie dat u in de toekomst uw koffiekrediet kan inleveren tegen goedkopere carbon credits dan de marktprijs, hierdoor zal u in de aankomende jaren veel uitgaves besparen.

Omdat wij als een van de eerste bedrijven op deze manier handelen krijgt u ook de mogelijkheid vroeg bij deze verduurzaming bij te voegen. Het is verwacht dat de prijzen van carbon credits in ongeveer 3-5 jaar met 200% duurder worden vanwege Europees beleid wat zich richt op het stimuleren van de carbon credit markt (EY, 2021).

De huidige carbon credit prijs voor bedrijven die hun uitstoot marges verplicht moeten naleven staan momenteel op: €14-€75/ton CO2.

 

Hoe nu verder?

  • U heeft interesse in duurzame premium koffie met koffiekrediet aan te bieden of een samenwerking te starten
  • Marnik neemt contact met u op voor een intake gesprek over de opties.
  • Een maatplan dat past bij uw manier van handelen

– Type machines
– Type koffie
– Kostenverdeling
– Additionele informatie die wij kunnen verschaffen
– Contractduur
– Kosten

  • Bij eventuele vragen is het altijd mogelijk om terug te koppelen en het maatplan aan te passen
  • Vrijblijvend contract om onze koffie aan te bieden of voor een samenwerking te starten

Zorgvrij jullie manier van handelen doorzetten en carbon credits produceren via de samenwerking

Verder is er geen winst-oogmerk op het produceren van carbon credits.

hierbij blijft de waarde voor uw bedrijf in uw voordeel!

 

Ben je benieuwd wat de uitstoot is van jouw bedrijf?

Hieronder staat een link om te berekenen hoeveel CO2 uw kantoor uitstoot, vervolgens kunt u de richtprijs van 60 euro/ton CO2 hanteren om te kijken hoe duur uw CO2 uitstoot is voor uw bedrijf.

https://www.klimaatplein.com/gratis-co2-calculator/

(Bijvoorbeeld een kantoor met 20 medewerkers en 100 m2 stoot ongeveer 6800 kg CO2 uit wat uitkomt op totaalkosten van ongeveer 5000 euro per jaar voor de marktprijs van 60 euro/ton (klimaatplein, 2022))

Winkelwagen