COCAFCAL

<– Get to know the farmers

Empowerment van koffieboeren in Honduras

COCAFCAL Lempira, wat staat voor “Cooperativa Cafetalera Capucas Limitada”, is een coöperatie van kleine koffieboeren in de westelijke regio van Honduras. Deze coöperatie werd opgericht in 1999 en heeft als doel het levensonderhoud van haar leden te verbeteren door duurzame koffieproductiepraktijken aan te moedigen en eerlijke prijzen voor hun gewassen te garanderen via Fairtrade certificering.

Als Fairtrade gecertificeerde coöperatie houdt COCAFCAL zich aan strenge sociale, economische en milieunormen. Fairtrade zorgt ervoor dat boeren eerlijke prijzen krijgen voor hun koffie, zodat ze kunnen investeren in hun boerderijen, families en gemeenschappen. Daarnaast bevordert de Fairtrade certificering duurzame landbouwpraktijken, eerlijke arbeidsomstandigheden en verbiedt kinderarbeid.

Lees meer op de officiële website van

Farmers & Communities

De betrokkenheid van COCAFCAL bij Fairtrade heeft het leven van de koffieboeren en hun gemeenschappen veranderd. Door hun koffie onder Fairtrade voorwaarden te verkopen, ontvangen de boeren eerlijkere prijzen, waardoor ze een stabieler inkomen hebben om hun gezinnen te onderhouden. Deze stabiliteit helpt de armoede te verminderen en de toegang tot onderwijs, gezondheidszorg en huisvesting te verbeteren.

Bovendien heeft COCAFCAL dankzij het Fairtrade premiesysteem kunnen investeren in verschillende ontwikkelingsprojecten voor de gemeenschap. Deze projecten omvatten de bouw van scholen, gezondheidszorgfaciliteiten, initiatieven voor schoon water en het opzetten van landbouwopleidingsprogramma’s. Door zich te richten op duurzame ontwikkeling draagt COCAFCAL bij aan de welvaart op lange termijn van haar leden en hun gemeenschappen.

Environmental stewardship

COCAFCAL erkent het belang van de bescherming van het milieu voor toekomstige generaties. De coöperatie moedigt haar leden aan om duurzame landbouwpraktijken toe te passen die de biodiversiteit behouden, waterbronnen sparen en het gebruik van landbouwchemicaliën verminderen. Door gebruik te maken van biologische koffieteelttechnieken en koffieteelt in de schaduw zorgt COCAFCAL ervoor dat zijn koffie niet alleen van hoge kwaliteit is, maar ook milieuvriendelijk.

Winkelwagen