Onze missie

Wij werken aan een voedselsysteem waar gelijkheid en duurzaamheid de standaarden zijn. Waar we ecosystemen behouden en biodiversiteit verhogen. 

Onze drijfveer

In Costa Rica hebben we de enorme impact van internationale handel op mens en natuur ervaren. Eén van de gevolgen is de ontbossing van grote stukken regenwoud voor commerciële productie, waardoor het voor kleinschalige boeren moeilijk is om te concurreren. Dit bracht ons tot het besef dat we te ver weg staan van de oorsprong van de producten die we consumeren.

Kortom, we wilden niet alleen kritiek leveren, maar ook daadwerkelijk actie ondernemen! 

Wat wij doen...

Bij 2CanTrades geloven we in sociaal ondernemen. Wij laten een positieve impact achter door eerlijk en duurzaam zaken te doen met de boeren in Costa Rica. Wij hebben het overzicht op de gehele keten zodat er volledige transparantie en traceerbaarheid kunnen garanderen.

Naast het feit dat we de wereld weer groener weer willen maken met deze koffie is het ook nog eens van een behoorlijke kwaliteit. De koffie behoort tot de categorie specialty koffies.

Het zit hem vooral in de manier waarop de koffie wordt geproduceerd, minder intensief en met veel liefde voor de natuur. Dit proef je dus ook echt terug in de koffie.

Uiteindelijk wordt de koffie in Nederland gebrand in de meest duurzame koffie brander van Europa, waardoor we onze CO2 afdruk zo laag mogelijk kunnen houden.

Het merk van de boer

De boeren werken niet vóór ons, maar we werken samen. Samen met de boer creëren we een logo, verpakking en een pitch video, zodat het hun product is wat we op de Nederlandse markt representeren. 

Scan de QR op je verpakking en kom er gelijk achter wie je product heeft geproduceerd.

 

Niemand is perfect, en dat geldt ook voor ons.

Heb je feedback, kritiek of wil je ons helpen?

Neem gerust contact met ons op en help een handje mee op naar een eerlijke koffiesector.

Winkelwagen